Η ελιά της γιαγιάς ανήκει στην ποικιλία verdial. Αυτή η ελιά χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, από ένα καρύκευμα χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι, του οποίου τα κύρια συστατικά είναι:
Σκόρδο
Δάφνη
Γλυκιά πάπρικα
Τα υγρά χηλικά Axeb είναι σύνθετες συνθέσεις μικροθρεπτικών στοιχείων που περιέχουν οργανικούς παράγοντες για να διασφαλίσουν υψηλό επίπεδο σταθερότητας μετάλλων (Zn, Fe και Mn, μεταξύ άλλων).
Τα στερεά χηλικά Axeb είναι μια οικογένεια προϊόντων κατάλληλη για την πρόληψη και διόρθωση της χλωρωσίας σιδήρου σε καλλιέργειες, με τη μορφή κόκκων ή πελλετών.
Η ελιά mojo picón ανήκει στην ποικιλία ελιών verdial. Στις ελιές El Cortijo, έχουμε επιδιώξει να διατηρήσουμε στο μέγιστο την παραδοσιακή συνταγή του mojo picón από τα Κανάρια Νησιά. Γι' αυτό, η σάλτσα των ελιών μας, εκτός από τη βάση της που περιλαμβάνει νερό, αλάτι και λευκό κρασί, έχει προστεθεί:
- Σκελίδες σκόρδου
- Καυτερές πιπεριές
- Κύμινο
- Γλυκιά πάπρικα
- Καυτερή πάπρικα
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Η Τυρί Ολίβες ή η ελιά γκόρντα γεμιστή με τυρί είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα που προσφέρουμε στις ελιές Ελ Κορτίχο. Παρασκευάζεται με αποσπασμένες ελιές γκόρντα, επιλεγμένο τυρί μαντσέγκο και χρυσή σάλτσα. Ένα εξαιρετικό μπουκιά που ξεχωρίζει για την απαλή υφή της και την μεγάλη κρεμώδη γεύση.